Neobank bunq krijgt een kapitaalinjectie van 44,5 miljoen euro voor verdere groei. De investeringen komen van oprichter Ali Niknam, mede-directeur Raymond Kasiman en investeringsmaatschappij Pollen Street Capital.

Dat maakte bunq maandagmiddag bekend.

Met de investering wordt bunq gewaardeerd op 1,65 miljard euro. “Het is belangrijk om nu de vaart erin te houden en vol in te zetten op verdere groei en internationale uitbreiding”, zegt CEO Ali Niknam in een persverklaring. De neobank verwacht voor heel 2023 zwarte cijfers te schrijven.

Afgelopen zondag kwam via het Financieele Dagblad naar buiten dat Niknam een zakelijk conflict heeft gehad met mede-aandeelhouder Pollen Street Capital (PSC) over de miljoeneninvestering.

PSC wilde aanvankelijk geen nieuwe investeringen doen en onderhandelingen verliepen stroef. Niknam startte daarom een rechtszaak tegen zijn mede-aandeelhouder.

In het vonnis van de rechtszaak bepaalde de rechter echter dat er vooralsnog geen bindende overeenkomst tussen Niknam en zijn mede-aandeelhouder was afgesloten.

Bunq wil hard groeien

PSC kwam twee jaar geleden bij bunq aan boord voor een bedrag van 168 miljoen euro. Bunq werd daarbij gewaardeerd op 1,6 miljard euro.

PSC wilde dat Niknam een minder snelle groeistrategie voor zijn bedrijf zou uitzetten, zo werd volgens het FD twee weken geleden bij de Amsterdamse rechtbank duidelijk. Bunq zou bovendien zijn nog maar anderhalf jaar geleden overgenomen Ierse dochter Capitalflow moeten verkopen, in de ogen van de Britten.

Uiteindelijk zijn de aandeelhouders toch tot elkaar gekomen, blijkt uit de melding van bunq over de kapitaalinjectie van 44,5 miljoen euro.

Bunq groeit hard. De tegoeden van spaarders sinds eind 2022 met wel 150 procent gestegen naar 4,5 miljard euro. Wel staan daar hoge kosten voor de bank tegenover, waardoor de bank afgelopen jaar 10,5 miljoen euro verlies draaide.

LEES OOK: Waarom neobank Bunq wel succesvol denkt te kunnen uitbreiden in de VS, waar veel fintechs hun neus hebben gestoten